desktop

tablet & mobile

Glazen wanden verwelkomen daglicht

In Hingene, een pittoreske deelgemeente van Bornem, staat een minimalistische houten woning die op een natuurlijke manier opgaat in de landelijke omgeving.

De eigenaars wilden een open huis met zoveel mogelijk daglicht en daar werd dan ook op diverse manieren voor gezorgd. Achteraan is er een kamerbreed hoekraam en een centrale vide die zorgt voor een enorme toestroom van licht.

Dat het licht telkens weer anders aanvoelt, afhankelijk van het moment van de dag en het seizoen, ervaren ze als een enorm pluspunt.

 

 

Laten we je project bespreken

Samen met jou bekijken we je project geheel op maat van je budget.

Warme materialen en kleuren

In het interieur werd er gekozen voor warme materialen en kleuren. De grote zwarte vlakken van de kastenwand in de keuken combineren met accenten van marmer en messing en lopen naadloos over in een asymmetrische, houten boekenkast. Het geheel straalt een warme luxueuze sfeer uit. Een steellookdeur van Interieurglas leidt je naar de leefruimte. Aan weerszijden van de muur werden er smalle profielen geplaatst om de deur perfect te laten aansluiten.

Glazen scheidingswanden

De eerste verdieping wordt het domein van de kinderen. De badkamer wordt er op een inventieve manier van natuurlijk licht voorzien om het ontbreken van ramen op te vangen. Eén wand is namelijk door Interieurglas uitgewerkt in gezuurd glas, dat het inkomend daglicht van de overloop doorlaat en toch de maximale privacy verzekert. Voor de veiligheid van de kinderen werd de trap trouwens voorzien van een glazen wand van vloer tot plafond met een steellook kader. Het unieke effect van de gekartelde trap wordt zo een blikvanger die perfect past bij het bureau.

Wil je nog meer weten over deze prachtige woning? Lees dan Home Sweet Home nr. 111 of download hier het volledige artikel.

Inhoud project

Bekijk de gallerij

Wat zoekt u?

glas op maat