desktop

tablet & mobile

Licht & Luchtig wonen, dat doe je met glas!

In 2015 kocht Joris een bouwgrond in het landelijke Overijse. Hij ging voor een modern ontwerp: een kubus in zandkleurige baksteen met zwarte aluminium raamkaders en ingewerkte regenpijpen. Na 3 jaar hard werken en ondanks wat tegenslag is hij heel gelukkig met het resultaat. En terecht!

Want Joris wist een strakke maar toch zeer huiselijke woning op te trekken met oog op de open omgeving en oog voor detail. Met een beperkt budget koos hij voor een eenvoudig vierkant en een beperkt aantal materialen. Die wist hij slim te combineren tot een smaakvol, warm geheel. De ruimtes kregen een duidelijke, strakke indeling. Lichte kleuren en veel glas met steel look geven de woning een extra luchtig gevoel van ruimte.

Laten we je project bespreken

Samen met jou bekijken we je project geheel op maat van je budget.

Lichtspel in alle eenvoud

Wie binnenkomt heeft meteen een prachtig zicht op de achterliggende vallei. De plafondhoge glazen deur met vast glazen zijpaneel tussen de inkom en de leefruimte achteraan geeft je meteen een gevoel van ruimte en licht.

Toen Joris bij ons kwam aankloppen, wou hij graag een glazen deur tussen de leefruimte en de hal. Hij had een voorliefde voor de ‘steel look’: zwart gelakte aluminium profielen die afgewerkt worden met zwarte siliconen en verlijmde tussenprofielen,” legt Kenny van Interieurglas uit. “Die afwerking maakt het geheel verfijnd en hedendaags. Een strakke, tijdloze oplossing die zowat elk interieur bakken karakter geeft.”

Uiteindelijk koos Joris voor een glazen pivotdeur die in beide richtingen opent en achter de voorbijganger automatisch toevalt. Maar daar bleef het niet bij. De pivotdeur kreeg een vast zijpaneel, ook in glas, en om het geheel kracht bij te zetten, ontwierp Interieurglas nog een glazen scheidingswand voor de trap.

Ruimte én veiligheid

Die glazen trapwand zorgt niet alleen voor veel lichtinval en een groot ruimtegevoel in huis, het is ook vooral een belangrijke beveiliging van de traphal. De balustrade is gemaakt van gelaagd glas met doorvalbeveiliging. “Dat wil zeggen dat mocht er ooit iemand tegen vallen, de wand altijd zal blijven staan. Het glas zal niet breken,” verduidelijkt Kenny. Zo krijgt de hal boven niet alleen veel natuurlijk licht, maar is de trap ook heel veilig. 

Licht én privacy

Op de bovenverdieping wordt dezelfde moderne stijl aangehouden met een mooi samenspel van lichte kleuren, steel look en glas. 

Ze hebben zelfs een glazen badkamerdeur. Kenny legt uit hoe de privacy toch gegarandeerd is: “die deur is in mat glas en laat dus natuurlijk licht binnen in de badkamer en de nachthal maar je kan er niet doorkijken. Dit type deur wordt vaak gekozen voor een badkamer omdat ze ook makkelijk te onderhouden is.”

De ovale uitsparing vervangt de klassieke klink: een leuk detail dat de strakke stijl nog eens extra kracht bij zet. 

Wil je meer zien van deze woning? Ontdek het volledige project in het artikel “Hedendaags wonen, met oog voor detail” van Home Sweet Home

Joris werkt zelf in de bouw en nam dus heel wat werk voor eigen rekening. Voor het ontwerp en interieur deed hij beroep op zijn vader, zaakvoerder van Guido De Clercq Interieur. En voor de keuken werkten ze samen met Louis Culot, specialist keukenbladen en kookeilanden in composiet, natuursteen of keramiek. 

Bij Interieurglas zijn we dan ook zeer trots meegewerkt te hebben aan deze zeer geslaagde, moderne woning. Want licht en luchtig wonen, dat doe je met glas!

Eindeloos combineren met glas

Je kan glas eindeloos combineren in een interieur. Bij Interieurglas werken we volledig op maat, niets is standaard. Bij elk project gaan we alles vanuit het technische, praktische en esthetische standpunt bekijken. Dan maken we een ontwerp dat we altijd zelf ter plaatse hebben opgemeten, leveren en plaatsen. Zelfs de productie gebeurt volledig in ons eigen atelier. 

Kan je wat inspiratie gebruiken? Kom dan zeker een kijkje nemen in onze toonzaal en ideeënloft. Je ontdekt er wat glas allemaal voor jouw interieur kan betekenen. Heb je een specifieke vraag of uitdaging? Dan zoeken we samen naar de juiste oplossing.

Met dank aan:
Guido De Clercq Interieur
Louis Culot 
Home Sweet Home
Fotograaf ©NickCannaerts

Inhoud project

Bekijk de gallerij

Wat zoekt u?

glas op maat