desktop

tablet & mobile

Stalen, glazen binnendeuren in pastoriestijl woning.

Toen Bart en zijn partner aan de nieuwbouw van hun gezinswoning begonnen, wisten ze al vrij goed wat ze wilden. Het huis is gebouwd in een moderne pastoriestijl. Die combineert een tijdloze buitenkant met een warm en gezellig interieur.

“We houden het graag open en gezellig, maar willen onze ruimtes toch graag nog apart houden en kunnen afsluiten van elkaar. Oorspronkelijk hadden we tussen de tv-kamer en de woonkamer zelfs een houten deur voorzien, maar dan verloren we toch te veel lichtinval”, vertelt Bart. “Daarom gingen we voor glazen binnendeuren.”

Laten we je project bespreken

Samen met jou bekijken we je project geheel op maat van je budget.

Dat was ook zo afgesproken met de bouwfirma, maar de contacten met de leverancier van de glazen deuren liepen toen nogal stroef. De familie wist al dat ze glazen deuren wou, maar ze waren er nog niet helemaal uit of het dan glazen deuren met stalen frame of met ‘steellook’ aluminium frame moesten worden. Bovendien wilden ze ook niet noodzakelijk overal dezelfde “gewone” steellook deur.

Glazen deuren op maat

Bart ging zelf op zoek. Hij vroeg na bij vrienden en kennissen en surfte het web af. Zo kwam hij uiteindelijk terecht bij Interieurglas. Daar schoten ze meteen in actie voor hen. Hij kreeg onmiddellijk de uitnodiging om samen naar hun plannen te kijken en ook de offerte volgde snel.

“Maar het is heel moeilijk om zelf exact op papier te zetten wat je dan juist wil”, zegt Bart. “We houden wel van wat asymmetrie en hadden een paar schetsen gemaakt.” Op basis daarvan en de plannen van het huis werkte Interieurglas een paar ontwerpen uit.

Uiteindelijk kozen ze voor een evenwichtig ontwerp van stalen binnendeuren met glas. Die steel look geeft een extra cachet in combinatie met het parket en andere houten elementen. Een mooie balans tussen modern met veel licht en toch heel warm en gezellig.

Bart wou toch ook even de voordelen van dit familiebedrijf benadrukken, want je krijgt er een persoonlijke aanpak op maat. “En een warm, professioneel onthaal, ook al had ons dochtertje een “moeilijke dag” toen we de ontwerpen aan het bespreken waren”.

“Ook de uitwerking en plaatsing verliep zeer vlot, ondanks de technische uitdagingen en vertragingen in de bouw van onze kant. Want ’t is niet omdat het nieuwbouw is dat alles overal mooi recht staat”, weet Bart. “Zo is het plafond aan de kant van de keuken een beetje scheef. Maar die mannen zijn het allemaal netjes komen opmeten en hebben de glazen steellook deuren perfect geplaatst.

Inhoud project

Bekijk de gallerij

Wat zoekt u?

glas op maat