desktop

tablet & mobile

Project Steurs – Gezonde kantoorinrichting dankzij transparant glas

Familiebedrijf Steurs, reeds decennialang specialist op het vlak van prepress, premedia en design, verhuisde onlangs van hun oude kantoor in hartje Antwerpen naar hun nieuwe werkplaats in Wijnegem. De vormgeving van dit omvangrijk renovatieproject was in handen van bouwpromotor RSCO. Voor de integratie van de glaswerken sloegen ze de handen in elkaar met Interieurglas. Interieurarchitecte An De Maeyer (RSCO Concept) licht de samenwerking toe.

Laten we je project bespreken

Samen met jou bekijken we je project geheel op maat van je budget.

An De Maeyer: “In Wijnegem beschikt Steurs over een ruimte van niet minder dan 2300 vierkante meter. Daarom koos de opdrachtgever er voor een zo praktisch en logisch mogelijke indeling, waarbij productiehal en kantooromgeving ideaal op elkaar inspelen. Nadat we de oude verlaagde plafonds en vloeren vervingen, installeerden we nieuwe binnenwanden, een verwarmings- en koelinginstallatie en meubels. Toen dat werk achter de rug was, begon het verhaal van Interieurglas.”

Welke rol speelde Interieurglas in het totaalproject?

An De Maeyer: “Steurs koos voor een kantoorinrichting met een erg open karakter, wat leidt tot een aangename en gezonde werkomgeving. Daarom gebruikten we, in onderling overleg met Interieurglas, zoveel mogelijk transparant glas. Dat verwerkten we o.a. in wandpanelen van akoestisch glas met een ‘steellook-uitvoering. Dankzij het gebruik van doorzichtig glas, ontwierpen we voor de werknemers van Steurs een heel open arbeids- en kantooromgeving. Zo vermeden we, via het gebruik van een passerel, tevens de kunstmatige scheiding tussen productievloer en kantoorunit. Bezoekende klanten krijgen onmiddellijk uitzicht op het machinepark wat voor een heleboel extra uitstraling zorgt.

Maar dat is niet alles. Ook de bekende Nederlandse kunstschilder Mondriaan drong de nieuwe kantoren van Steurs binnen.

An De Maeyer: “Klopt. Zowel d.m.v. kleurgebruik als de zwarte staallijnen, creëerden we Mondriaan-prints tegen de diverse wanden. Zo ontwierpen we een kantooromgeving met de combinatie van een industriële look (o.a. betonnen plafonds), kantoren en vergaderzalen die zich onderscheiden met een ongelooflijk sterk licht- en ruimtegevoel en een prachtige artistieke uitstraling als rode draad.”

Hoe verliep de samenwerking met Interieurglas?

An De Maeyer: “We werken reeds een aantal jaren op erg constructieve wijze met elkaar samen. Interieurglas stelt zich altijd heel positief en loyaal op met voorstellen die zoveel mogelijk beantwoorden aan de wensen van onze klanten. Bijkomend voordeel is dat we telkens opnieuw snel op dezelfde golflengte zitten. In feite voelen ze onze visie, die zich baseert op de tandem functionaliteit versus een bijzondere esthetische vormgeving, bijzonder goed aan. Verder zorgt Interieurglas bij iedere klant voor een bijzonder propere afwerking, en dit volgens een heel strikte planning. Een enorm belangrijke troef waarmee we ons proberen te onderscheiden. Dat zorgde ervoor dat we dit kantoorproject realiseerden op slechts vijf maanden tijd, van ontwerp tot afwerking. Tot slot vormt Interieurglas een familiebedrijf dat op een erg menselijke, persoonsgerichte manier tewerk gaat. Een aanpak waarnaar duidelijk steeds meer mensen op zoek zijn.”

Welke ideeën uit het Steurs-project kunnen klanten van Interieurglas inspireren om hun bedrijf of huis mooier en transparanter te maken?

An De Maeyer: “Back to basics! Ga voor transparant glas en kies uit angst niet steeds opnieuw voor een gezandstraalde versie. Nog teveel mensen hebben schrik dat het allemaal te open en te ‘clean’ oogt. In combinatie met akoestische plafonds en wandpanelen biedt de keuze van doorzichtig glas erg veel creatieve, verrassende en in het oog springende oplossingen. Dankzij de populaire ‘steellook’ creëer je bovendien een erg strak design, dat zelfs wat naar minimalisme neigt.

Denk out-of-the-box voor een erg verfrissende leef- of werkomgeving!”

Inhoud project

Bekijk de gallerij

Wat zoekt u?

glas op maat