desktop

tablet & mobile

Een glasoplossing voor elk interieur

Guido, zaakvoerder van Guido De Clercq interieur en bouwheer van dit project heeft meer dan 40 jaar ervaring in het naadloos plaatsen van keukens, badkamers en dressings en weet als geen ander dat maatwerk, oog voor detail en service fundamenteel zijn voor het slagen van een project.

Voor de renovatie van zijn eigen woning realiseerde hij veel zelf, maar voor pleister- en schilderwerken, sanitair, verwarming en glasoplossingen werkt hij met vaste partners die een zeer hoge kwaliteitsgraad waarborgen. Voor glasoplossingen doet Guido graag beroep op Interieurglas.

Laten we je project bespreken

Samen met jou bekijken we je project geheel op maat van je budget.

Steel look en square grepen: details die het doen

Bij Guido thuis slaat het interieur de middenweg tussen de moderne en landelijke stijl, met strakke lijnen en warme materialen. Bij het binnenkomen valt meteen de deur naar de living op. De glazen draaideur op een vloerveer is volledig omkaderd in zwarte profielen en kreeg een liggende ‘square greep’ van 30cm.

“Misschien klinkt het wel cliché, maar het zijn de details die het doen”, weet Kenny van Interieurglas. “Hier geeft de steellook een moderne, hedendaagse toets. En in combinatie met veel lichtinval krijg je overal een groot ruimtelijk gevoel”. De leefruimte is ingedeeld in verschillende functionele hoeken zoals een opbergwand, een eethoek en een zithoek. De bureauruimte ligt dan weer gescheiden van de rest achter een glazen pivotdeur.

Geen lawaai, wel transparantie en véél licht

De leefkeuken werd ondergebracht in de vroegere veranda. Als het weer het toelaat, kan je de glazen achtergevel helemaal open schuiven. Hoe dan ook, je zit ‘buiten’ en geniet van veel natuurlijk daglicht.

Guido en zijn vrouw Nadine wilden graag de keuken en de zitplaats gescheiden houden om lawaaihinder te beperken, maar toch de transparantie, lichtinval en het contact tussen de ruimtes behouden.

Dan is een glazen wand ideaal. “Deze scheidingswand bestaat uit gelaagd glas en heeft een zwart aluminium kader” legt Kenny uit. “Je kan het perfect in verschillende types interieur integreren omdat het zo strak, elegant en tijdloos is. Steellook glazen wanden en deuren passen echt in élk interieur: landelijk, klassiek, modern of industrieel”.

Spelen met elementen en materialen

De keuken van Guido en Nadine is een mooi voorbeeld van wat je kan bereiken door robuuste, klassieke en moderne materialen te combineren. De ruimte valt meteen op door de indeling en materiaalkeuze. Kastfronten in zwart gebeitst fineerhout wisselen af met fronten in wit laminaat, zwarte keukentabletten in Dekton en grijze rugwanden in kwartsiet van Louis Culot, specialist keukenbladen en kookeilanden in composiet, natuursteen of keramiek. 

De glazen scheidingswand met zwarte steellook versterkt het visuele evenwicht in de ruimte en maakt een perfecte overgang naar de meer landelijke stijl van de andere leefruimtes.

Ook op de bovenverdieping zorgt het samenspel van materialen en stijlen voor een sfeervol interieur. De trap met gezandstraalde eiken treden kreeg een zwarte stalen balustrade en voor de badkamerdeur kozen Guido en Nadine voor melkglas.

“Dat is een extra klare gezuurde matglazen deur. Dat maakt het glas witter dan normaal en geeft daardoor ook een witter effect. Daarom noemen we het ook ‘melkglas’. Glas heeft van nature een groene schijn, maar dat heb je hier dus niet,” legt Kenny uit. De ovale uitsparing in de deur is een origineel alternatief voor de klassieke deurklinken. “Opnieuw een leuk detail dat het geheel afmaakt.”

Meer over het hele renovatieproject van Guido en Nadine vind je in het artikel gepubliceerd door Home Sweet Home: “Gedreven door passie en precisie”.

Eindeloos combineren met glas

Je kan glas eindeloos combineren in een interieur. Bij Interieurglas werken we volledig op maat, niets is standaard. Bij elk project gaan we alles vanuit het technische, praktische en esthetische standpunt bekijken. Dan maken we een ontwerp dat we altijd zelf ter plaatse hebben opgemeten, leveren en plaatsen. Zelfs de productie gebeurt volledig in ons eigen atelier.

Kan je zelf wat inspiratie gebruiken? Kom dan zeker een kijkje nemen in onze toonzaal en ideeënloft. Je ontdekt er wat glas allemaal voor jouw interieur kan betekenen. Heb je een specifieke vraag of uitdaging? Dan zoeken we samen naar de juiste oplossing.

Met dank aan:
Guido De Clercq Interieur
Louis Culot 
Home Sweet Home
Fotograaf @NickCannaerts

Inhoud project

Bekijk de gallerij

Wat zoekt u?

glas op maat