desktop

tablet & mobile

Glas steelt de hoofdrol bij badkamerrenovatie

De nieuwe badkamer van een particuliere woning in Borgerhout moest liefst een zee van licht binnenlaten, praktisch zijn in gebruik én onderhoud en er mooi en minimalistisch uitzien.

Hiervoor namen de eigenaars Architectuur & Interieurbureau ANTE uit Sint-Niklaas onder de arm. Wat een gewone badkamerrenovatie moest worden, betekende door structurele gebreken, al snel de volledige afbraak van de achterbouw op de verdieping. Dit effende wel het pad voor een hagelnieuwe, moderne badkamer waarin glas de hoofdrol kreeg.

Laten we je project bespreken

Samen met jou bekijken we je project geheel op maat van je budget.

Glas als alternatief voor tegels

De eigenares van het pand werd niet warm van tegels in haar badkamer. Door de vele voegen zouden deze te hard overheersen binnen het geheel. Interieurbureau ANTE integreerde bijgevolg creatieve glazen douchewanden in de plannen, wat de ideale oplossing bleek.

Het lavabomeubel en de douche worden gescheiden door een glazen wand met een spiegel aan de zijde van de lavabo’s en een zwart gelakte glazen wandbekleding in de douche.

“De panelen van het gelakt glas zijn zo hoog als het plafond en passen perfect in het gewenste, minimalistische concept dat naden en voegen probeert te mijden. Bovendien hebben we al gemerkt dat de glazen douchewanden erg onderhoudsvriendelijk zijn en het geeft een uniek uitzicht,” zegt de eigenares.

Oog voor detail

Het glas en de naastliggende wand werd in één vlak verwerkt zodat de lichtlijn in het plafond nergens wordt onderbroken. Een doorzichtige glazen douchewand op de kop, ingewerkt in zwart gelakte profielen, maakt het geheel helemaal af.

ANTE ging al voor verschillende projecten aan boord met Interieurglas.
“Detaillering met ingewerkte profielen vraagt extra aandacht en is niet altijd eenvoudig qua plaatsing en coördinatie. Maar dat lukt bij Interieurglas! Ook qua planning zijn ze steeds correct. Het is een echt familiebedrijf dat gaat voor een tevreden klant,” luidt het bij ANTE.

Inhoud project

Bekijk de gallerij

Wat zoekt u?

glas op maat