desktop

tablet & mobile

Een serene omgeving in steel look

Uitvaartzorg De Ruyte twijfelde geen seconde toen het pand naast hun uitvaartcentrum te koop stond. Samen met architect Bruno Callaert werden de beide gebouwen gerenoveerd en samengesmolten tot een prachtig geheel.

Dat Interieurglas zou instaan voor al het glaswerk stond voor de begrafenisondernemers Joris en Heleen buiten kijf, omdat ze bekend zijn voor hun pure vakmanschap. Een kunst die helemaal tot zijn recht komt in deze renovatie, waarin de verschillende disciplines van Interieurglas terug te vinden zijn. Wandel even met ons mee…

Laten we je project bespreken

Samen met jou bekijken we je project geheel op maat van je budget.

Een glazen scheidingswand voor een onbelemmerd uitzicht

De aandachtstrekker is de vide boven de ingang. Daar vinden we de kantoorruimte van De Ruyte die met een glazen scheidingswand van boven tot beneden zorgt voor een onbelemmerd zicht op het kerkplein. Er werd zelfs gekozen voor een transparante, zelfklevende strip tussen de verschillende glaspartijen om dit te maximaliseren. Zo is er maar één zwartgelakte profiel rondom zichtbaar, dat in perfecte harmonie opgaat met de andere zwarte accenten in de deuren, lichtarmaturen en de trapconstructie.

Gelaagd glas voor maximale veiligheid

Om een maximale veiligheid te garanderen, werd er gekozen voor gelaagd glas. Hierbij worden twee glaslagen met een PVB-folie verbonden onder hoge druk en temperatuur. Bij een eventuele glasbreuk zouden de scherven dan ook aan de folie blijven kleven en geen gevaar vormen voor de omgeving.

Steel look deuren

De glazen binnendeuren werden uitgevoerd in de populaire steel look, wat perfect past bij het hout en het beton in de rest van het gebouw. Het gezichtsveld blijft zo groot mogelijk, door een speelse onderverdeling van de deur en een deurgreep die is uitgelijnd op de verticale lijn van de partitie.

Glazen balustrades

De luchtigheid wordt verder doorgetrokken in de traphal met glazen balustrades. De schuine balustrades zijn met puntbevestigingen verankerd in de treden van de beide trappen, terwijl de balustrade naast de trapopening werd geplaatst in een onzichtbaar vloerprofiel.

Werd je geïnspireerd door dit project? Aarzel dan niet om ons te contacteren om ook jouw plannen te bespreken.

Inhoud project

Bekijk de gallerij

Wat zoekt u?

glas op maat