desktop

tablet & mobile

Alles in één : inkomhal met steellook glazen wanden én houten kasten

’t Is eens wat anders, met de deur in huis vallen. Letterlijk in de woonkamer dan. Maar niet iedereen vindt het leuk dat je meteen in de huiskamer staat als je door de voordeur loopt. En dat was nu net het probleem bij deze woning. Was. Want dankzij architecte Ines Verhaegen kreeg die toch nog een mooie inkomhal. En niet zomaar een inkomhal: eentje met glazen wanden én interieurkasten – helemaal gepimpt met alles erop en eraan!

Laten we je project bespreken

Samen met jou bekijken we je project geheel op maat van je budget.

Combineer interieurglas met interieurkasten

Ines kreeg het idee om een soort “module” neer te zetten rond de voordeur. Met steellook glazen wanden, een glazen deur en helemaal geïntegreerd met kasten in lichte eik. Klinkt ingewikkeld? Niet noodzakelijk. Of toch niet voor Kenny van Interieurglas: “Ik luisterde naar wat Ines haar bedoeling was en kon het mij best wel goed voorstellen. Zij maakte een ontwerp, ik zag de realisatie meteen zitten.”

Maar niet iedereen was even enthousiast. Want interieurglas en interieurkasten op maat integreren, is best wel een uitdaging. Ines had immers een ontwerp bedacht waarbij je niet alleen een handige dressoir hebt in je inkomhal, maar ook over mooie én functionele kasten beschikt in de woonkamer. Bovendien behoud je dankzij de steellook glazen wanden mooi de scheiding tussen ‘binnen’ en ‘buiten’, zonder aan ruimtegevoel in te boeten.

Combineer expertises

Als glasspecialist doe je zoiets niet alleen. Samen met Sam, vertegenwoordiger van onze partner en specialist in maatkasten Neves, kwamen we uiteindelijk tot dit ingenieus ontwerp. Eens de klant in de ideeënloft van Interieurglas de materialen had gekozen, konden we er samen invliegen.

“Ik moest Kurt en mijn zus Jill wel nog overtuigen”, vertelt Kenny verder. Zij maken bij Interieurglas van elk ontwerp de technische tekeningen voor productie. “Hoewel Kurt eerst zeer kritisch naar het ontwerp keek, vond hij het wel een mooie uitdaging. En die is hij dan met veel goesting aangegaan.”

Eens alles op papier stond, ging Kurt ter plaatse nog eens alles nauwkeuring opmeten en werkte dan samen met Sam het finale technisch ontwerp uit. “We maken alles zelf in ons atelier en het zijn ook onze eigen mensen Bas, Robby, Dennis, Jordy, Nicky en Kurt die de plaatsing met zorg uitvoeren,” legt Kenny uit.

Het resultaat is gewoon top! “En opnieuw kunnen we zeggen dat de realisatie helemaal klopt met het ontwerp op papier. I love it when a plan comes together 😉“, besluit Kenny trots.

Inhoud project

Bekijk de gallerij

Wat zoekt u?

glas op maat