desktop

tablet & mobile

Kies voor een warme winter met glazen binnendeuren

Wil jij jouw woning winterklaar maken? Overweeg dan om glazen binnendeuren te laten installeren. Deze deuren zorgen niet alleen voor een overvloed aan natuurlijk licht, maar geven ook een ruimtelijk effect aan je huis en helpen om de warmte in de wintermaanden binnen te houden. Lees hieronder meer over de voordelen van glazen binnendeuren.

Glazen binnendeuren houden de warmte in je woning

Hoewel grote open ruimtes steeds meer in trek zijn, hebben ze vaak het nadeel dat ze traag opwarmen in de winter. Gelukkig bieden glazen binnendeuren een uitstekende oplossing. Deze deuren, gemaakt uit gehard glas, creëren een effectieve barrière tegen koude lucht. Hierdoor voorkom je warmteverlies en kun je toch genieten van het ruimtelijke gevoel. Wil je meer weten over het verschil tussen gelaagd glas en gehard glas? Lees dan zeker ook dit artikel.

Een binnendeur in glas voor maximale natuurlijke lichtinval

Voor wie op zoek is naar extra natuurlijk licht in huis, kan dus een gewone binnendeur vervangen door een glazen deur. Zo verbindt je verschillende ruimtes en laat je het licht moeiteloos door je huis stromen, waardoor je een heldere en aangename atmosfeer creëert. Bovendien leidt voldoende natuurlijke lichtinval tot energiebesparing, omdat je minder afhankelijk bent van kunstmatige verlichting.

Door extra natuurlijk licht toe te laten in je woning, schep je een optische illusie van een grotere ruimte. Door een glazen binnendeur te installeren tussen de hal en woonkamer bijvoorbeeld. In tegenstelling tot dichte deuren, bieden glazen deuren een onbelemmerd zicht op wat er zich in de andere ruimte bevindt, waardoor de verschillende kamers met elkaar verbonden lijken. Hierdoor voelt het alsof je woning een stuk groter is.

glazen binnendeuren met zwart frame

Glas: een duurzame keuze voor je woning

In tegenstelling tot hout, dat gevoelig is voor temperatuur en vocht, blijft een glazen binnendeur onaangetast. Het zal niet uitzetten of krimpen, waardoor de deur altijd perfect in het kozijn blijft zitten. Bovendien zijn ze ook eenvoudig te onderhouden. Het enige dat je nodig hebt, is een vochtige microvezeldoek om vuil en vingerafdrukken te verwijderen.

Glazen binnendeuren op maat van jouw smaak

De neutrale uitstraling van glas is tijdloos. De combinatie van een glazen binnendeur met zwart gelakte aluminium profielen geeft de immens populaire steel look. Een glazen binnendeur in steel look geeft een eigentijdse en moderne uitstraling die naadloos past bij elke interieurstijl. Ondertussen zien we ook andere kleuren opduiken, die alweer een heel nieuwe trend inluiden.
Maar weet dat onze binnendeuren worden gepersonaliseerd naar jouw specifieke wensen en behoeften. Of jij nu droomt van een glazen binnendeur met mat glas of helder glas, of van een schuifdeur in een volledige glazen wand… Bij Interieurglas maken we jouw glazen deur op maat, altijd!

Ben je helemaal warm geworden van glazen binnendeuren? Plan dan een afspraak in met een adviseur en samen vinden we de ideale oplossing voor je interieur.

Glazen binnendeuren bestellen?

Opgelet: de doorlooptijd van een offerte tot de uiteindelijke plaatsing bedraagt momenteel 3 maanden. Een opmeting vindt plaats binnen 4 weken na toezegging van de offerte. De uiteindelijke plaatsing plannen we binnen 5 tot 8 weken na de opmeting in. Wie dus graag nog voor de winter een glazen deur wilt, maakt beter nu al een afspraak.

Inhoud project

Wat zoekt u?

glas op maat