desktop

tablet & mobile

Wat is het verschil tussen gehard glas en gelaagd glas?

Gehard glas is door een thermische behandeling sterker gemaakt, terwijl gelaagd glas bestaat uit twee of meer glasbladen die onder hoge druk en temperatuur met elkaar verbonden worden door PVB folies.

Gehard glas

Gehard glas of veiligheidsglas is tot 5 maal sterker dan gewoon glas doordat het door een thermische behandeling sterker werd gemaakt. Bij een breuk valt het in kleine, onscherpe stukjes uit elkaar. Dit maakt het dan ook uitermate geschikt voor glazen deuren, scheidingswanden, tafelbladen… Alle glazen deuren die worden gemaakt door Interieurglas zijn dan ook gemaakt met gehard glas. Ook wanneer ze voorzien zijn van een steellook profiel blijft de geharde glasplaat de drager van het geheel.

Gelakt gehard glas

Bij Interieurglas gebruiken we gehard glas ook als bekledingsmateriaal voor wanden in douches en keukens. Door het gehard glas te voorzien van een gelakte laag, kan het duurzaam verlijmd worden tegen een wand, zodat er geen vuil of water meer achter kan. Aangezien het gehard glas is, kan het ook niet barsten en is het bestand tegen een hitte van 200° celsius. Dit maakt het een ideale spatwand voor je keuken, achter je kookplaat.

Gelakt gehard glas is bovendien verkrijgbaar is alle RAL kleuren en kan dus perfect worden afgestemd op de look & feel van je ruimte.

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat dan weer uit twee (of meer) lagen van glas die onder hoge druk en temperatuur aan elkaar verbonden worden door middel van een PVB folie. De samenstelling van de PVB (polyvinyl butyral) film bepaalt de eigenschappen die het glas als gevolg van de samensmelting krijgt.

De bedoeling van gelaagd glas is om bescherming te bieden. We noemen het dan ook vaak veiligheidsglas.
Bij een eventuele glasbreuk blijven de scherven dan ook aan de supersterke folies kleven. Deze techniek wordt onder meer gebruikt voor autoramen om verwondingen door glasbreuk te minimaliseren. Door gebruik te maken van bijzondere folies wordt bijvoorbeeld ook kogelwerend glas, UV bestendig glas en geluidwerend glas gemaakt.

Interieurglas gebruikt gelaagd glas voor alle producten waar de veiligheid gewaarborgd moet zijn, zoals voor vloerplaten, balustrades en borstweringen. Per toepassing wordt er gekeken hoe dik de glasplaten moeten zijn die met de folie verbonden worden, om de nodige veiligheid te verzekeren.

Voor kantoorruimtes die opteren voor glazen scheidingswanden maar toch de nodige privacy willen, opteert Interieurglas voor gelaagd glas met een geluiddempende PVB folie. Zo worden gesprekken in alle openheid, maar toch discreet binnenskamers gevoerd.

En wist je dat deze veiligheidsfolies ook verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren? Hierdoor verkrijg je telkens een ander effect.

Inhoud project

Bekijk de gallerij

Wat zoekt u?

glas op maat