desktop

tablet & mobile

Stalen binnendeuren of steellook deuren?

We kunnen ze bijna niet tellen. Het aantal mensen dat onze showroom binnenwandelt en zegt dat ze komen voor stalen binnendeuren. Ze kijken glunderend in het rond en weten zeker dat ze op de juiste plaats beland zijn. Want het staat hier vol met steellook deuren in diverse kleuren en afwerkingen. En dan start onze uitleg: dat het hier niet gaat over stalen deuren, maar over aluminium deuren die worden gelakt om het uiterlijk van een stalen deur na te bootsen, maar met nog heel wat andere voordelen.

Stalen deuren met glas: stevig en duurzaam

Stalen deuren zijn effectief gemaakt van massief staal, wat ze zeer stevig en duurzaam, maar ook heel zwaar maakt, want hier is het stalen frame de drager van het glas.
Ze hebben een authentieke industriële uitstraling met dunne profielen en zijn meestal uitgevoerd in een zwarte kleur. Omwille van het gebruik van massief staal zijn stalen binnendeuren over het algemeen ook een stuk duurder dan aluminium deuren in steel look.

Een zwarte deur met glas: een alternatief onthuld

Wie echter op zoek is naar een zwarte, glazen deur kan zijn hart ophalen bij Interieurglas. Want wij zetten dagelijks een steellook deur bij onze klanten. 

Bij onze steellook binnendeuren is het glas de drager. Het is gehard en heel sterk. Het kader, van (zwart) gelakte aluminium profielen, geeft het geheel die unieke steel look. De tussenprofielen worden verlijmd en de afwerking gebeurt met zwarte silicone.

Het resultaat: een glazen deur met zwarte omlijsting die past binnen elke interieurstijl, van modern tot klassiek, van industrieel tot landelijk.

Een taatsdeur of pivotdeur

Zo’n zwarte glazen deur wordt door ons steeds uitgevoerd als taatsdeur of pivotdeur. Dit is een pivoterende deur die op een spil rond zijn as draait en daardoor in twee richtingen kan openen.

De spil wordt omzichtig verankerd in de vloer en in het plafond en voorzien van een vloerveer, waardoor de deur steeds zachtjes terug in positie glijdt.

Dit geeft de taatsdeur een minimalistisch en eigentijds design terwijl het zorgt voor een uitstekende stabiliteit van de deur. Zelfs bij grote en zware deuren.

Wil jij "stalen binnendeuren" of een "binnendeur in steellook"?

We kunnen je in elk geval verzekeren dat we een prachtige zwarte glazen deur op maat van jouw interieur kunnen maken. Kom eens langs en we laten het je graag zien.

En ondertussen kan je hier onze steellook brochure downloaden ter inspiratie.

Inhoud project

Bekijk de gallerij

Wat zoekt u?

glas op maat