desktop

tablet & mobile

De kracht van glazen wanden

Het interieur weerspiegelt de architectuur

Voor de inrichting van de nieuwe kantoren van dit accountantskantoor stond één doelstelling voorop: de architectuur van het nieuwbouwproject laten samenvloeien met het interieur. De moderne architectuur moest weerspiegeld worden in de inrichting, met een grote mate van transparantie en een overvloed aan licht. Gelukkig was er Elsje De Smedt van Bosmans Consultants die het project in de goede banen moest leiden en dat heeft ze dan ook met verve gedaan.

 

Glazen wanden brengen redding

Om in elke ruimte contact te houden met de ruimtelijkheid van het gebouw werd er resoluut gekozen voor glazen wanden. Het was heel erg belangrijk dat de grote ruimtes werden behouden en om ze niet te onderbreken met muren. Maar aangezien discretie noodzakelijk is in een boekhoudkantoor, werd er gezocht naar de juiste partners om dit te realiseren. Tenslotte kwamen ze terecht bij Interieurglas en akoestisch glas.

Laten we je project bespreken

Samen met jou bekijken we je project geheel op maat van je budget.

Akoestisch glas garandeert discretie

De plaatsing van glazen wanden in akoestisch glas bleek een ideale oplossing om geluid en gesprekken te dempen doorheen het gebouw. Een eerste voorbeeld vinden we in de inkomhal, die onmiddellijk de volledige hoogte van het gebouw toont.

Achter de receptie werden glazen wanden en pivoterende deuren in steel look geplaatst om tegemoet te komen aan de akoestische uitdagingen van deze ruimte. Het gelaagde heldere glas laat de werknemers achteraan in het gebouw profiteren van het licht dat binnenvalt in de vide, zonder geluid op te vangen van het onthaal. De steel look met de fijne zwarte profielen wordt doorgetrokken tussen het gelijkvloers en de eerste verdieping en vormt zo een prachtig geheel.

Op de benedenverdieping kan men zowel links als rechts van het onthaalbureau het landschapskantoor betreden.

Pivoterende deuren met soft-close systeem

Op de benedenverdieping zijn er overal pivoterende deuren. Deze hebben als voordeel dat iedereen probleemloos zowel in als uit het kantoor kan lopen met stapels dossiers in de handen. De pivot is voorzien van een soft-close systeem dat er voor zorgt dat de deur niet zwiert en geruisloos sluit.

Gehard glas en akoestisch gelaagd glas

De deuren zijn in gehard glas en de vaste wanden boven de vide zijn in gelaagd glas. Optisch is hier vrijwel geen verschil te merken, maar voor de veiligheid is dit natuurlijk wel een must. Het gelaagde glas kan ook in akoestisch gelaagd glas, zoals hier het geval is. Dit ‘stratophone’ gelaagde glas is voorzien van geluiddempende folies tussen de 2 glaslagen. Ook dit is optisch niet zichtbaar maar het draagt wel bij aan een aangename akoestiek.

Glazen wanden maken van de vergaderzaal een eyecatcher

Zelfs vanop de betonnen trap midden in het gebouw blijven we contact houden met het landschapskantoor door de glazen wand. Eens boven krijgen we zicht op de grote vergaderzaal die bijna volledig is ontsloten door een glazen scheidingswand. Een fijne insprong boven het trappengat biedt plaats aan een grote sierplant die op deze manier overal zichtbaar is.

De grote vergaderzaal ziet er uitnodigend uit en is een absolute eyecatcher in dit project. Het is aangenaam vergaderen wanneer je kan genieten van zonlicht en contact houdt met de rest van het gebouw. Dit alles terwijl discretie verzekerd is. The best of both worlds!

Tot slot

Wij wensen de mensen van Bosmans Consultants in ieder geval zeer veel, aangename werkdagen toe in hun nieuwe kantoor. Verder willen we ook Elsje De Smedt bedanken voor de uitermate aangename samenwerking en ook fotograaf Nick Cannaerts voor de prachtige foto’s. 

Inhoud project

Bekijk de gallerij

Wat zoekt u?

glas op maat