desktop

tablet & mobile

Wat is kathedraal glas?

Kathedraal glas is een soort van decoratief glas dat bekend staat om zijn ondoorzichtige maar lichtdoorlatende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt in ramen en deuren om privacy te bieden, terwijl het het natuurlijke licht binnenlaat. Kathedraal glas heeft meestal een textuur of patroon op het oppervlak, wat er net voor zorgt dat veel mensen het zo mooi vinden.

Hoe wordt kathedraal glas gemaakt?

Kathedraal glas wordt geproduceerd door gesmolten glas te rollen en het oppervlak te textureren met behulp van patronen. Dit proces kan variëren, wat resulteert in verschillende texturen en diktes. Er zijn vele soorten kathedraal glas beschikbaar, elk met unieke patronen zoals golfjes, bellen, of geometrische vormen.

De voordelen van een deur in kathedraal glas

Een deur met kathedraal glas biedt verschillende voordelen:

1. Privacy en Licht

Een van de grootste voordelen van kathedraal glas is dat het privacy biedt zonder het natuurlijke licht te blokkeren. Dit maakt het ideaal voor deuren waar lichtinval gewenst is, zoals voordeuren of binnendeuren tussen kamers.

2. Esthetische Waarde

Kathedraal glas voegt een unieke esthetische waarde toe aan een deur. De verschillende texturen en patronen kunnen een deur een kunstzinnige en aantrekkelijke uitstraling geven, waardoor het een opvallend onderdeel van je interieur of exterieur wordt.

3. Energie-efficiëntie

Door natuurlijk licht binnen te laten, kan kathedraal glas helpen bij het verminderen van de behoefte aan kunstmatige verlichting, wat kan bijdragen aan energiebesparing. Dit maakt het niet alleen een mooie, maar ook een praktische keuze voor milieubewuste huiseigenaren.

4. Veiligheid

Het dikke en stevige karakter van kathedraal glas maakt het moeilijk om te breken, wat bijdraagt aan de veiligheid van je huis. Dit is een belangrijk voordeel voor voordeuren, waar veiligheid een topprioriteit is.

5. Onderhoudsvriendelijk

Kathedraal glas is relatief eenvoudig te onderhouden. De textuur kan helpen bij het verbergen van vingerafdrukken en vlekken, waardoor het minder vaak hoeft te worden schoongemaakt in vergelijking met helder glas.

Kathedraal glas biedt dus een perfecte balans tussen privacy en lichtdoorlatendheid, wat het een populaire keuze maakt voor zowel moderne als klassieke interieurontwerpen. Een deur met kathedraal glas is dus sowieso een slimme investering voor elk huis.

Inhoud project

Bekijk de gallerij

Wat zoekt u?

glas op maat