desktop

tablet & mobile

Over glas en akoestiek

Glas is hip. Het oogt modern en minimalistisch. Je kan er ruimtes mee afbakenen zonder aan comfort of ruimtegevoel in te boeten.

Zo creëer je thuis of op kantoor een open omgeving met veel natuurlijke lichtinval. Met glazen scheidingswanden blijven mensen visueel verbonden, maar ze ervaren geen hinder van warmteverlies of lawaai. Want glas isoleert goed.

Wie meer van privacy houdt, kan kiezen voor gezandstraald glas. Of je nu gaat voor glazen deuren, glazen scheidingswanden of zelfs een lichtstraat met loopglas, met de populaire ‘steellook’ creëer je een strak én warm design.

Mooi én aangenaam? Het kan!

Glas past in elke omgeving, in elke stijl. Afhankelijk van die omgeving en de gebruikte materialen, isoleert glas geluiden in mindere of meerdere mate. Vind je het niet voldoende? Dan kan je de ruimte aanvullen met absorberende materialen.

Interieurglas zocht het helemaal voor jou uit. En toen Kenny, onze zaakvoerster, Sophie Vandekerckhove bij Coust Acoustics ontmoette, was het meteen duidelijk: akoestiek, en dus geluid, is een vak apart.

Sophie weet dat haarfijn uit te leggen. Ook zij werd thuis, op kantoor of op restaurant wel eens gek van de slechte akoestiek. Zij maakte er letterlijk haar werk van…

Want na lang zoeken, kon ze alleen maar vaststellen dat er op de Belgische markt geen enkel product te vinden was die enerzijds het geluid in alle menselijke frequenties volledig dempt én die ook nog aan haar esthetische normen beantwoordt.

Dat maakte de onderneemster in Sophie wakker: ze besliste om Incatro BV op te richten. Sophie en haar team geven advies en produceren en plaatsen alles zelf. Mét garantie. Want hun oplossingen werken écht.

Van luid en storend naar aangenaam en rustig

Heel wat bedrijven, kantoren, winkels, horecazaken, maar ook particulieren kampen met een problematische akoestiek. Zelfs gewoon praten kan best wat geroezemoes voortbrengen, waardoor mensen automatisch en onbewust luider gaan praten. Dan wordt het geroezemoes weer luider en voor je het weet zit je met een rumoerige ruimte waarin je mekaar niet goed verstaat.

“Maar met de juiste materialen op de juiste plaats, kan je geluiden op de menselijke frequentie zelfs tot 100% absorberen. En als je geluid dempt, gaan mensen automatisch stiller praten. Zo krijg je rustige, aangename ruimtes,” stelt Sophie ons gerust. Thuis kom je helemaal tot rust, op kantoor kunnen je medewerkers veel beter presteren.

Hoe demp je geluid?

Geluid bestaat uit golven in een bepaalde frequentie. Elke muur, wand of ander oppervlak werkt als een spiegel en weerkaatst de geluidsgolven. Een holle klank of galm ontstaat wanneer geluidsgolven ongehinderd kunnen reflecteren op harde, strakke oppervlakken. Omdat gereflecteerd geluid later dan het directe geluid bij de ontvanger binnenkomt, kan het de verstaanbaarheid van het directe brongeluid hinderen of het brongeluid zo versterken dat het storend wordt.

Geluid moet je dus absorberen. En dat doe je niet met harde materialen. Glas is een hard materiaal en werkt isolerend maar absorbeert geluid niet. Het weerkaatst de geluidsgolven. Dat wil zeggen dat je met glas geluiden van buiten, buiten houdt, maar ook dat geluiden binnen, binnen blijven. Je kan geluid trouwens nooit 100% isoleren. Want geluid is als water: om het echt te isoleren, zou je iedere spleet hermetisch moeten afsluiten. En dat is, met de huidige isolatie- en ventilatienormen vrijwel onmogelijk.

Mooie, akoestische oplossingen die werken

Akoestiek met oog voor esthetiek. Dat vind je bij Coust Acoustics. Sophie en haar team zijn gespecialiseerd in ruimte-akoestiek en geven advies over de absorptie van storende geluiden. Hun producten absorberen galm en storende geluiden in kantoorgebouwen, particuliere huizen, zorginstellingen, kerken, zwembaden, restaurants, scholen, noem maar op.

Bovendien werken ze niet enkel technisch de beste oplossingen uit, ze zoeken steeds naar wat esthetisch het mooiste oogt in jouw interieur.

Wil je meer weten? Neem een kijkje op www.coust.be of contacteer hen rechtstreeks: info@coust.com of 09 296 46 10.

Inhoud project

Bekijk de gallerij

Wat zoekt u?

glas op maat