desktop

tablet & mobile

Interieurglas in Plan Magazine

In editie 12 van Plan Magazine, een vakblad voor de 13.000 architecten die actief zijn in België en de grootste projectontwikkelaars van ons land, legt Kenny uit hoe klanten en architecten niet langer hun gading vinden in het standaard aanbod. Lees gerust even mee:

Twee generaties innovatie & maatwerk in glas

De mogelijkheden van glas voor interieurs zijn vrijwel onbeperkt. Van deuren tot scheidingswanden, van balustrades tot beloopbaar glas en van glasplaten voor de keuken tot glazen douchegehelen. Glas zorgt niet alleen voor een mooie lichtinval en ruimtegevoel in onze steeds compacter wordende woningen. Het past ook perfect in elke interieurstijl, of je nu rustiek wil wonen of minimalisme verkiest.

Expertise en ervaring

Terwijl de wensen van bouwers en verbouwers en de plannen van architecten steeds complexer worden, blijft het standaard aanbod van glasproducten eerder beperkt. Kenny Raes, zaakvoerster en marketingverantwoordelijke van Interieurglas in Puurs, stelt vast dat de rol van de glasspecialist belangrijker wordt.
“We zien dat klanten en architecten niet langer hun gading vinden in het standaard aanbod. De vraag naar maatwerk neemt dus toe. Hierbij is het belangrijk dat de glasspecialist vroeg bij het bouw- of renovatieproces betrokken wordt. Een glazen balustrade kan bijvoorbeeld prachtig zijn in een woning maar is zoveel mooier én veiliger wanneer je ze verankert op de betonplaat en het profiel mooi verdoken onder de vloer plaatst.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij de architect en de klant adviseren bij het ontwerp van het best mogelijke product op maat van elk project. We streven hierbij naar de perfecte balans tussen de wensen van de verschillende partijen en de praktische haalbaarheid van het idee.”

Innovatieve oplossingen voor de nieuwste trends

Het ontwerp en de productie van maatwerkoplossingen in glas zijn gestoeld op afwerking, vernieuwing en feeling met nieuwe trends. Interieurglas volgt de nieuwste ontwikkelingen op de voet en doet voortdurend onderzoek naar innovatieve manieren om trends te vertalen naar realisaties met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Kenny Raes: “Vandaag doen steel look producten het uitstekend. Omdat wij dit meteen hebben opgepikt zijn we erin geslaagd om een innovatieve en betaalbare oplossing te ontwerpen. We plaatsen een structuurgelakte aluminium kader rond gehard glas dat drager blijft. We produceren dit kader in onze eigen atelier en werken het geheel af volgens de wensen van de klant met zwarte, siliconen, gelijmde tussenprofielen.

Wij zijn ook gespecialiseerd in glazen douchegehelen en -wanden. Wanneer de klant een wand wil van vloer tot plafond zal dit altijd op maat geproduceerd moeten worden. Omdat we alles van ontwerp tot afwerking en plaatsing in eigen beheer doen, kunnen we steeds beste kwaliteit garanderen in de stijl die de klant wenst.”

Traditie en vernieuwing

Om particulieren en professionals nog beter te ontvangen werkt Interieurglas vandaag aan een vernieuwde toonzaal. Deze vernieuwing is deel van een complete rebranding waarbij persoonlijke dienstverlening en inspiratie centraal staan.
Kenny Raes: “Wij zijn een echt familiebedrijf. Ik werk met mijn echtgenoot en mijn zus in het bedrijf dat mijn vader oprichtte. We willen dat mensen een goed gevoel overhouden aan onze samenwerking en we willen ze prikkelen. Onze vernieuwde toonzaal en de nieuwe loft waar we zelf in wonen en die tegelijk een inspirerende showroom is, passen volledig in die ambitie. Het nieuwe gebouw is ontworpen door architect Tim Leonard, de man van mijn zus.”

Inhoud project

Bekijk de gallerij

Wat zoekt u?

glas op maat