desktop

tablet & mobile

Binnendeuren kopen en laten plaatsen

Met het oog op de stijgende energieprijzen beslissen steeds meer mensen om binnendeuren te kopen en te laten plaatsen. Om zoveel mogelijk van het binnenvallende daglicht te behouden, kiezen ze regelmatig voor glazen deuren. Meer bepaald, een glazen deur in steel look, een trend die nog steeds zijn hoogtepunt niet bereikt heeft.

Je hoeft ook niet bang te zijn van het stof of van mogelijke beschadigingen aan de vloer of aan de muur. Want de werknemers van Interieurglas gaan uitermate voorzichtig te werk. Onze helden hebben hun eigen fotoreportage gemaakt over de plaatsing van een steel look deur bij een van onze klanten. Kijk gerust eens mee.

Glazen deur in steel look

Om de warmte zoveel mogelijk in de leefruimte te houden, plaatsen we een glazen deur in steel look tussen de hal en de living. Het glas zorgt ervoor dat de sfeer van openheid behouden blijft en de steel look geeft een moderne toets aan het geheel.

Pivoterende deur

Hierboven zien we hoe met behulp van een laser het perfecte midden wordt weergegeven in de deurstijl. Hierdoor kan Jordy perfect de bovendraaischoen bevestigen, die de pivoterende deur bovenaan op zijn plaats zal houden. De paal, die dient als ankerpunt voor de deur, staat al klaar. Het gat waarin de vloerveer wordt geplaatst, werd met de grootste voorzichtigheid en met de stofzuiger in de aanslag uitgeslepen.

Glazen deur met vloerveer

Om de spil van de pivoterende deur stevig te verankeren, brengt Denis het mechaniek van de vloerveer aan in de uitsparing. Ondertussen werd er al een plintprofiel aangebracht tegen de muur. Deze zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk ruimte is tussen de deur en de muur, wanneer de deur gesloten is. Met een beschermende mat op de vloer wordt de deur voorzichtig op zijn plaats gezet. Ook het vaste gedeelte van de deur werd stevig tussen de paal, vloer en plafond verankerd.

De stofzuiger wordt er nog eens bijgehaald om alvast zo stofvrij mogelijk verder te kunnen werken. Denis is alvast de tussenprofielen aan het voorbereiden door ze van een stevige lijmlaag te voorzien. Wanneer deze perfect symmetrisch zijn aangebracht, zien we het pas echt het volledige effect van deze prachtige binnendeur in steel look.

Nog even testen, ze ziet er perfect uit als ze open staat en ze valt zachtjes dicht bij het sluiten. Ook aan de andere zijde ziet de steel look deur in de zwarte kader er prima uit! En uiteraard wordt alles netjes achtergelaten.

We werpen nog een laatste goedkeurende blik vanuit de hal naar de eetkamer door de glaspartij. De fijne afwerking met zwarte silicone zorgt ervoor dat het glas stevig op zijn plaats blijft. Dat het wel 24u kan duren voordat silicone helemaal droog is, wordt nog eens op een sympathieke manier duidelijk gemaakt door het berichtje dat ze duidelijk zichtbaar achterlaten op de gloednieuwe binnendeur.

Bedankt jongens! Fantastisch werk geleverd!
En dit wordt ook beaamd door een tevreden klant die spontaan dit lieve berichtje aan ons bezorgde. 😊

Inhoud project

Wat zoekt u?

glas op maat