desktop

tablet & mobile

Glas & techniek

Kies voor gehard glas

Gehard glas is glas dat eerst in een hardingsoven gaat. Door dat thermische bad krijgt het glas extra stevigheid. Dit type veiligheidsglas is tot 5 keer sterker dan gewoon glas en vangt mechanische en thermische schokken op. Breekt het glas toch, dan valt het uit elkaar in kleine onscherpe scherven.

Kies voor gehard glas in uw draaideurdouchewand of tafelblad.

Kies voor gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit twee of meer glasbladen die we onder hoge druk en onder hoge temperatuur met elkaar verbinden via een laag polyvinylbutyral – wij noemen het op de werkvloer gewoon PVB-folie. Da’s een supersterke folie waarbij eventuele scherven aan de folie blijven kleven. Graag een kleurtje? De folie is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Kies voor gelaagd glas voor uw vloerplaat of balustrade.

Kies voor gelakt gehard glas

Gelakt gehard glas is bestand tegen een hitte van 200 °C en barst niet. Ideaal voor achter een kookplaat dus. Doordat het glas gelakt is, kan je het perfect verlijmen tegen een wand zonder dat er ooit vuil achter komt. Graag een extra accent? Gelakt gehard glas is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren.

Kies voor gelakt gehard glas voor uw douchewand of spatwand in de keuken.

1 Glas

Wanneer de grote glazen platen het atelier binnenkomen, brengen de computergestuurde transportsystemen de platen naar de gewenste plaats voor verdere afwerking.

2 Glas bewerken

Twee hoogtechnologische productielijnen snijden het glas in de gewenste vorm of grootte. Daarna boren we eventuele gaten of slijpen we de uitsparingen in het glas.

3 Glas reinigen

Als het glas volledig bewerkt is, dan maken we het glas ook volledig proper vóór het de hardingsoven in gaat.

4 Glas harden

Het bewerkte glas gaat via een transportband de hardingsoven in. Het glas krijgt eerst een warmtebad van 650 °C en dan een koude douche met gestuwde koude lucht. Doordat de buitenkant sneller afkoelt dan de kern, krijgt het glas een constante spanning die zorgt dat het 5 tot 7 keer meer weerstand heeft.

 

5 Glas zandstralen

Op het geharde glas zandstralen we verschillende vormen, tekeningen of woorden. Eerst maken we alles digitaal op en dan plotten we het uit via een snijplotter. Het resultaat is een zandstraalfilm die op het glas kleeft. Een volautomatische zandstraalmachine brengt dan alles op het glas aan. De gezandstraalde stukken krijgen finaal een speciale behandeling om blijvende vingerafdrukken te vermijden.

Wat zoekt u?

glas op maat