Teambuilding: liever ‘escape room’ dan ‘lost in space’

Reeds drie decennia lang loopt het familiaal karakter doorheen de bedrijfsvoering van Interieurglas. Een even fijne als glasheldere vaststelling. Niet dat we allemaal familie van elkaar zijn, maar zo voelt het wel aan. En dat zorgt er dan weer voor dat elk teamlid zich bij ons amuseert en het beste van zichzelf geeft.

Dergelijke teamgeest is niet vanzelfsprekend en moet je koesteren. Dat doen we het hele jaar door, maar er kan niets op tegen onze jaarlijkse teambuildingdag. Hét uitgelezen moment om de collega-banden nog eens extra op te warmen en een aantal bedrijfsonderwerpen (interne organisatie, planning, verkoop,…) in alle rust en ontspanning onder de loep te nemen. Op maandag 20 november gingen we voor editie 2017 en trok het negenkoppige Interieurglas-team reeds ‘s morgens vroeg met veel goesting de deuren van ons nieuwe atelier achter zich dicht.

In de ochtend bezochten we een glasfabriek dat ons imponeerde door zijn netheid en automatisatie. Bingo! We hadden al onmiddellijk stof tot nadenken en discussie.

Dat kwam goed van pas want na het middagmaal staken we de koppen letterlijk en figuurlijk bij elkaar tijdens een brainstormsessie. Gedurende twee uur vlogen de ideeën in het rond. Het ene al wat ronkender en realistischer dan het andere…

En dan was het tijd om te spelen! We kozen voor een ‘escape game’ waarbij we het team opsplitsten in twee groepen.

Degenen die voor ‘Lost in space’ kozen, doken 450 jaar voorwaarts in de tijd en pendelden rond in ons heelal. Daar waren ze verlost van de dagelijkse verkeersfiles, maar ze kregen er wel een aantal andere ‘melkwegkatten’ te geselen. Gelukkig keerde iedereen veilig terug naar het hier en nu. Oef!

De leden van team twee leefden zich uit bij ‘Cabin in the woods’ en kropen in de huid van een team superdetectives. Of ze even een aantal vermiste kinderen op skiverlof in de Oostenrijkse Alpen konden opsporen? Geen sinecure voor een bende glazenmakers en al helemaal niet wanneer een behekst monster zich ermee komt bemoeien. Maar ook hier: eind goed, al goed!

Hetzelfde kunnen we zeggen over onze teambuildingdag anno 2017. Opnieuw werd bewezen hoe sterk ons team aan elkaar hangt en hoe graag we elkaar willen helpen, zelfs in een escape room! Eens te meer vonden we de sleutel tot het collectief en familiaal succes van Interieurglas. Op naar 2018!